Artikels

De sjamanistische kijk op psychische aandoeningen

Dit is een vertaling van een artikel van Jayson Gaddis uit 2010. Jayson Gaddis is een Amerikaanse schrijver, voormalig psychotherapeut,  leraar, spreker en een relatiecoach. Omdat hij geloofde dat hij een spirituele ontwaking doormaakte, begon hij van alles te lezen over dit onderwerp.

Eigenlijk gaat het hier over een uittreksel uit het boek gepubliceerd in 2003, “The Natural Medicine Guide to Schizophrenia” van Stephanie Marohn, een Amerikaanse schrijfster uit Californie in de VS. Volgens haar website (2017) heeft zij meer dan 50 artikels gepubliceerd in tijdschriften en kranten en is ze ook de auteur van 7 boeken waaronder dit.

Op de cover van het boek schrijft ze onder meer:

In de VS zijn meer hospitaalbedden bezet door schizofrene patiënten dan door alle andere patiënten (inclusief kanker, hartziekten, beroertes) samen. Het boek focust op herstellen van schizofrenie,  niet over hoe het te verduren. De casuïstiek toont dat door het aanwenden van een natuurlijke aanpak, het mogelijk is mensen te helen van schizofrenie en opnieuw aanspraak te kunnen maken op hun leven.

Deze natuurlijke (alternatieve) genezing bestaat onder meer uit: orthomoleculaire geneeskunde/psychiatrie, biochemische therapie, craniale osteopathie, antiviraal protocol, familie systeemtherapie, homeopathie, eliminatie van allergie (NAET), Europese psychosomatische geneeskunde en shamaanse heling.

In deze podcast, die ik hier vond, legt ze o.a. uit wat de aanleiding was voor dit boek. Ze heeft het daarin ook over de  Walsh Research Institute, een non-profit gesticht door William J. Walsch in 2008, die als doel heeft om de biochemie van mentale stoornissen te ontrafelen en expertise op gebied van chemisch onbalans op te bouwen en te verspreiden.


Helen van psychose

Dit artikel werd ontleend aan de website van Monica Cassani. Haar website bevat meer dan 5,000 blog posts, artikels met informatie, videos en persoonlijke ervaringen.

Hier kan je meer vinden over Monica en haar website “Everything Matters Beyond Meds”. Je kan er ook een interview vinden met haar, opgenomen in juli 2017.

Hier vind je een artikel dat ze zelf schreef over haar website.


Scandinavie doet het met minder

De Morgen 23/2/2017


De deur gaat dicht, en de familie wordt buitengesloten

DS ZATERDAG 28 JANUARI 2017


ECT

ECT Oorsprong (2017)

ECT effecten op MRI (2012)

ECT kosten (2013)


Eindwerken studenten

Gedwongen opname in de psychiatrie:  een kwalitatief onderzoek naar ervaringen van familieleden:

Saskia Rigolle RUG01-002274488_2016_0001_AC