Helen van psychose: verhalen, informatie en bronnen.

Helen van psychose: verhalen, informatie en bronnen.

Deze tekst mag in zijn geheel geknipt en geplakt worden en verder gedeeld worden zonder enige toelating.

Verhalen van heling en transformatie.

Onderaan bevindt zich een lijst van herstelverhalen en –bronnen voor wat psychotisch als label kreeg. Zie ook: medicatievrij herstel van depressie, angsten, bi-polair, schizofrenie, enz….

De verklaringen hieronder begonnen als een korte gedachte op Facebook. Sindsdien heb ik meer mijmeringen toegevoegd: mensen kunnen helen van de gevoeligheid om wat psychotisch genoemd wordt door zich BEWUST te worden van het feit dat het gaat om een groei- en rijpingsproces… rijp genoeg om een observator van zijn gedachten te worden …wanneer iemand genoeg volwassen wordt om een waarnemer van zijn gedachten te worden en zich bewust te worden van de inhoud van zijn gedachten, gaat psychose vrijwel weg …

Psychose is, naast (veel) andere dingen, ook vaak een diepe gehechtheid aan iemands (niet redelijk redelijke) gedachten en overtuigingen. Om duidelijk te zijn, is veel van wat naar men meent en algemeen wordt geloofd in de maatschappij en de mainstream ook waanvoorstellingen. Het wordt gewoon algemeen geaccepteerd. R.D Laing heeft veel te zeggen over de “normale” mens. Laten we zeggen dat echte duidelijkheid en helderheid niet normaal is.

Alle menselijke wezens kunnen psychotisch worden onder de juiste (of verkeerde) omstandigheden …Het versterken van de gezondheid van het lichaam helpt ook helderheid en groei … als holistische wezens is het allemaal van belang … alles.

Het rijping- en helingsproces gebeurt natuurlijk … en kan worden geholpen en ondersteund door veel verschillende dingen. Als u de vervolgkeuzelijst boven aan de pagina op deze blog bezoekt, zijn er veel suggesties in die richting.

Het grootste probleem in onze samenleving voor diegenen die de diagnose krijgen van elke vorm van “psychose”, is dat ze het vaakst worden ontmoet door professionals die niet eens geloven dat genezing kan plaatsvinden, laat staan diepe transformatie groei. Diepe transformatie groei, zou de norm kunnen zijn, als degenen die beweren genezers te zijn, daadwerkelijk weten wat er gepaard gaat met de individuatie-reis. Het ontmoeten van de duistere onderbuik van de psyche zoals diegenen onder ons die op een bepaald moment psychotisch worden genoemd, is een roeping en daad van heldendom. Een die zelden wordt aangemoedigd in de samenleving. Ik kan hieraan toevoegen dat het ten koste gaat van de hele samenleving als we worden afgesloten en vaak worden gemarteld in plaats van ondersteund. Velen van ons zijn genezers die proberen geboren te worden, net zoals Malidoma Somé hier zegt: wat een sjamaan ziet in een psychiatrische kliniek.

Voor veel mensen omvat deze reis ook een diepgaand ontmoeten en neigen naar het lichaam. Dat heeft het zeker voor mij. Exploreer  deze website verder om meer te weten te komen over de veelheid van manieren om dit te doen.

Er zijn veel manieren om genezing te vinden. Twee webpagina’s die verschillende manieren van waarnemen verkennen van wat anders een psychiatrische aandoening is, kan je hier vinden:

Kunstwerk door Jung

Of je nu kiest om psychose of andere extreme bewustzijnstoestanden te zien als een helende crisis van de psyche of je het beschouwt als een spirituele noodsituatie, veel mensen vinden hun weg er doorheen zonder medicatie of met medicijnen voor slechts een korte tijd of met tussenpozen als nodig voor verlichting. Dit is iets dat niet algemeen wordt gewaardeerd of begrepen. Als de juiste ondersteuning en een veilige plaats wordt gegeven, kunnen de meeste mensen genezen van dergelijke situaties.

Voor meer details betreffende een programma dat dit soort resultaten in een heel gebied van Finland krijgt kan je deze site raadplegen. Ze zien een herstelpercentage van 85 tot 90% (met zeer weinig of GEEN medicatie) bij een populatie die in de VS wordt verteld dat ze nooit zal herstellen!

Dit is een verzameling verhalen van mensen die dergelijke episodes hebben meegemaakt en die over het algemeen het label schizofreen of bipolair kregen. Het label is niet zo belangrijk vind ik en er is veel overlapping tussen alles dat als psychotisch wordt bestempeld.

Dit zijn de verhalen over de reis van mensen door hun donkere nachten van de ziel die soms maanden, soms ook jaren kunnen duren, maar die allemaal volledig hersteld zijn. Bovendien houden deze verhalen vrijheid van drugs / medicijnen in. Bijna iedereen vermeld op deze webpagina’s kreeg te horen dat ze de rest van hun leven medicijnen nodig hadden en bewees dat de psychiatrie het erg verkeerd had.

Er zijn hier meer herstelverhalen die niet specifiek zijn voor psychose, maar voor andere vormen van mentale nood die als bipolair of depressief worden geëtiketteerd etc.

Een aantal meer recente berichten over psychoseherstel:

This page will be continually added to as I find more information.

This list is by no means exhaustive.

Monica/Gianna’s story: the aftermath of polypsychopharmacology

– this is my story to this date, recently published on Dr. David Healy’s website. I’m not physically well, but that is because the drugs harmed my body. I have no sign of mental illness. My mind has a clarity I’ve never known. So I’m including this here now.

For healing support:

 

 

Websites:

Books to help understand the process our minds go through while in extreme states:

Visit the Beyond Meds BOOKSTORE

 

IN IEDER GEVAL, DIT IS GEEN UITPUTTENDE LEESLIJST

 

Ga naar de Beyond Meds BOOKSTORE voor meer informatie.

 

Meer berichten over psychiatrische drugsverslaving:

 

Probeer niet om met antipsychotica te stoppen zonder eerst heel zorgvuldig te leren wat de risico’s zijn, zodat je de kans op ernstige iatrogene ziekte kunt minimaliseren. Als je besluit te stoppen met medicatie lees dan dit: stoppen met antipsychotica en langdurig ontwenningssyndroom.

Zie ook:

*** Om door de rest van de archieven op dit blog te navigeren, bekijk je de vervolgkeuzemenu’s bovenaan de pagina.

Ondersteuning Beyond Meds.